Vesinikpõllumajanduse ajastu on saabumas

Moodsa põllumajanduse peamine omadus on väetiste ja pestitsiidide laialdane kasutamine. Nüüd põhjustab pestitsiidide ja väetiste kuritarvitamine tõsist keskkonnareostust, mulla degradeerumist ja toiduohutuse probleeme. Vesinikuvee kasutamise mugavuse ja ökonoomsuse tõttu nin H2-ohutuse tõttu väga hea väljavaade selle rakendamiseks põllumajandustootmises.
https://medicalgasresearch.biomedcentral.com/articles/10.1186/2045-9912-4-15

Moodsa põllumajanduse peamine omadus on väetiste ja pestitsiidide laialdane kasutamine. Nüüd põhjustab pestitsiidide ja väetiste kuritarvitamine tõsist keskkonnareostust, mulla degradeerumist ja toiduohutuse probleeme. Vesinikuvee kasutamise mugavuse ja ökonoomsuse tõttu nin H2-ohutuse tõttu väga hea väljavaade selle rakendamiseks põllumajandustootmises. Hiljuti näitasid mõned mitmed India põllumajandusuuringute instituudid, et vesiniku- ja vesiniku vesi on väärtuslik põllumajandusliku tootmise jaoks, eriti põllukultuuride viljelemiseks, ning võib ka positiivselt mõjutada põllukultuuride toiteväärtust. Tulevikus võivad põllumajandustootjad kasutada vesinikuvett, et asendada või osaliselt asendada pestitsiid ja väetis, et suurendada taimekasvatust haiguste, putukate, põudade ja soolsuse stressi vastu ning parandada toodete kvaliteeti, suurendada saagikust. Kui põnev "vesinikumajanduse ajastu" on! Vesiniku kasutamine põllumajandustootmises võib olla järgmiste aspektidega:

Seemnete idandamine
Uuringud näitavad, et H2 võib soodustada talvise rukki ja lutserni seemnete idanemist [8]. See avastus võib soodustada vesiniku kasutamist taimede seemnete idanemise kiiruse parandamisel.

Õitsemise aja pikendamine
On täheldatud, et roosid ja muud taimed õitsemiseaeg pikeneb vesinikuveega töötlemise tulemusel.Samuti leiti, et vesinik võib reguleerida taimede õitsemisega seotud taimhormooni retseptori valgu geeni [10] ekspressiooni.

Taimehaigustele vastupidavuse suurendamine
Põua- ja soolsuskoormused põhjustavad sageli saagikuse vähenemist ja isegi surma. Uuringutes leiti, et vesinik vesi võib parandada riisi, Arabidopsis'e ja Medicago taimede vastupidavust soolsuse, põuda ja muude stresside suhtes [11, 12].

Taimede vastupanu suurenemine haigustele ja kahjuritele
Uuring näitas, et vesinik võib reguleerida paljude taimhormoonide retseptorvalgu geenide ekspressiooni, sealhulgas mõned taimehormoonid, mis on seotud haiguste resistentsusega, nagu salitsüülhape ja jasmonhape [10]. Põllukultuuride niisutamine vesiniku vesi abil parandab tõenäoliselt kahjurite ja haiguste vastu võitlemist põllukultuuride vastu, mis põhjustab pestitsiidide asendamist või vähendab pestitsiidide kasutamist, aidates seejuures kaitsta keskkonda ja parandada toiduga kindlustatust.

Põllumajandustoodete kvaliteedi parandamine
Põllukultuuride, nagu köögiviljad ja puuviljad, niisutamiseks vesinikveega abil võib teha need maitsvamaks.

Väetiste kasutamise vähendamine
H2 saab reguleerida taimsete hormoonide nagu auksiini, tsütokiini toimet. Vesinikuvee töötlemine võib soodustada taime kasvu. On täheldatud, et vesinikul on märkimisväärne mõju mung-ounataimede kasvule [10]. Seetõttu saab tulevikus vesiviljelusvett kasvatada põllukultuuride niisutamiseks atraktiivselt, soodustada taimede kasvu ja vähendada keemiliste väetiste kasutamist.

Taimsete saaduste säilitamine
Uuring näitas, et vesinikuga töötlemine võib pikendada kiivide korjamisjärgset säilimist. Oksüdeerivate kahjustuste vähendamine peeti üheks peamiseks mehhanismiks, mille abil vesinikuga töötlemine aeglustab vananemist ja pärsib kiivide oksüdatsiooni. Vesiniku antioksüdantsete omaduste tõttu võivad vesiniku- või vesinikugaasi segud muude gaasidega kaasa aidata põllumajandustoodete säilitamisele. Vesiniku turvalisuse tõttu ei ole mürgist ega jääke, sellel on tugev toiduainete ohutuse eelis võrreldes teiste värskete põllumajandustoodete keemilise töötlemisega.
Järgmine
Vesinikvesi ravib reumatoidilise liigesepõletiku

Sellel postitusel ei ole vastuseid

Email again:
Eesti keeles